Hvorfor er det egentlig smart med en almanakk?

En sånn bok man har med seg i veska eller har på kontorpulten. Er ikke det veldig gammeldags og avlegs i dag som man kan bruke mobilen til alt? Neida! Her kommer mine 5 fenomenalt gode grunner til å ha en fysisk almanakk eller planner om du vil:

1. Jeg husker mye bedre når jeg skriver noe ned med penn eller blyant. Joda, man kan ha på varsler på mobilen, men min mobil har varsler for veldig mye, og med enda flere blir det bare masete. Og 50% av tiden har jeg satt tlf på lydløs….

2. Jeg får mer oversikt over dagen og uken med kalender i papirform. Jeg kan raskt se hva jeg skal og om det er plass til mer.

3. Kalenderen i papirform kan dekoreres! Så mye mer gøy å se på dagens gjøremål når det er fest i kalenderen hver dag! Også er det veldig fint å ha 10 minutter for seg selv for å dekorere neste uke. Et lite kreativt avbrekk. Godt for den mentale helsen min ihvertfall! Også er den fin å se på. Jeg liker fine ting. Punkt 3 ble et lite kinderegg!

4. Det er utrolig tilfredsstillende å fysisk stryke ut ting på TO DO listen! Jeg tør påstå jeg blir mer produktiv av å ha en planner på skrivepulten. Og ikke minst, man kan bla seg tilbake og se hvor mye man faktisk har gjennomført.

5. Den digitale kalenderen har selvsagt en hel haug av fordeler, med delinger av lister, avtaler, familiekalender, deling av linker, online back-up osv osv osv. Og jada, jeg ser fordelene med alt det, vurderer faktisk en sånn familiekalender app selv, men hvor mange ganger har ikke jeg med mitt lille kaoshode stått der midt i krisa med en mobil tom for strøm? Siste og femte fordel med en fysisk almanakk er derfor: DEN TRENGER IKKE LADES…

Bruker du fysisk planner eller mobilen?

Les om hvordan du dekorerer planneren din her!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *